Yoga

Astangajooga on intialaisen Shri K. Pattabhi Joisin kehittämä dynaaminen joogalaji. Astangajoogaharjoitus aloitetaan aina kehoa lämmittävin aurinkotervehdyksin. Oppilas harjoittelee asanoita eli jooga-asentoja tietyssä järjestyksessä keskittyen liikkeen sekä hengityksen yhdistämiseen. Astangajoogaharjoitus opettaa tietoista hengityksen käyttöä, parantaa keskittymiskykyä, lisää kehotietoisuutta ja voi vähentää stressiä.

Astangajooga vahvistaa kehoa ja lisää liikkuvuutta. Harjoitus myös rauhoittaa mieltä ja voi tuottaa kokemuksen liikemeditaatiosta. Jokainen joogaharjoitus päättyy hiljentymiseen sekä loppurentoutukseen.

Astangajoogan parissa oppilaat etenevät omassa tahdissaan, joten harjoittelu sopii kaikille. Astangajoogatunnit voivat olla ohjattuja tunteja tai Mysore-tunteja, jossa oppilas harjoittelee itsenäisesti oman hengityksen tahdissa opettajan avustaessa oppilasta tarpeen mukaan.

Varaa paikkasi tunnille täältä

Ohjattu Astangan alkeisjatko

Maanantaisin

klo 19.20-20.30

Ohjattu tunti, jossa harjoitellaan astangajoogan seisomasarjaa mukaan lukien aurinkotervehdys B sekä kiertoliikkeet. Keskitymme myös nostoihin, punnerruksien tekniikan hiomiseen sekä astangajoogan loppuliikkeiden, kuten niska-hartiaseisonnon harjoitteluun. Tunti on dynaaminen.

Ohjattu Astangan ykkössarja

Lauantaisin

klo 9-10.15

Ohjattu tunti, jossa oppilaalla on jo aiempaa kokemusta vähintään astangajoogan ykkössarjan alkuosan istumaliikkeiden harjoittelusta (Janusirsasana C:hen asti) sekä loppuliikkeistä. Tunnilla opetellaan astangajoogan ykkössarjan asanoita ja keskitytään etenkin vinyasan hiomiseen sekä haastavampien asanoiden opettelun syventämiseen.

Joogan perusteet

Lauantaisin

klo 10.30-11.30

Mysore

Maanantaisin

klo 18-19.20

Tiistaisin

klo 17-18.30

Keskiviikkoisin

klo 17-18.20

Torstaisin

klo 17.30-18.45

Mysore-tunnilla oppilas harjoittelee oman hengityksen tahdissa itsenäisesti perinteistä astangajoogaharjoitusta siten, että opettaja korjaa ja avustaa oppilasta tarpeen mukaan. Tunneille voivat osallistua kaikentasoiset oppilaat, jotka muistavat astangan harjoitussarjansa ainakin pääpiirteissään. Jokainen oppilas edistyy Mysore-harjoittelussa omassa tahdissaan ja opettaja antaa oppilaalle uusia asanoita, kun sarjan edelliset asanat alkavat sujua.

Pidätetään oikeudet aikataulumuutoksiin.